Pretraži sajt
SVI ARTIKLI SA SAJTA ODMAH DOSTUPNI!
SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
MOGUĆNOST BESPLATNE ISPORUKE!
Kćerka renesanse - Lisa Rošon VULKAN

Kćerka renesanse - Lisa Rošon VULKAN

Šifra artikla: VUL047202
Izdavač : Vulkan
Firenca u šesnaestom veku je grad koji sija od bogatstva i umetničkog nadahnuća, ali i mesto burnih političkih intriga. Ostavši bez roditelja, mlada Beatriče se odvažila da ode u grad kako bi prodavala maslinovo ulje svoje porodice i na taj način zaradila za život, ali i da bi po gradskim ulicama i skloništima tragala za nestalom majkom. Nakon što bosa stigne do gradskih zidina, uspeva da dobije dozvolu da prođe kroz kapije grada da bi prodavala ulje umetnicima – Mikelanđelu, Leonardu da Vinčiju, Botičeliju – koji pokušavaju da Firentinskoj republici donesu slavu i ugled. Usamljena ali ponosna, Beatriče traga za majkom, ali i u tajnosti crta po kamenim zidinama Firence da bi izrazila svoj bol. Pronalazi prijatelja u nadmenom Mikelanđelu, koji u tom trenutku pokušava da izradi skulpturu Davida, a zbližava se i sa suprugom trgovca tkaninama, čiji je portret naslikao već ostareli Leonardo da Vinči. Smeštena u razdoblje od pet legendarnih godina tokom kojih je Firenca prolazila kroz preporod vođen kreativnim genijima, Kćerka renesanse otkriva ljudskost i borbu devojke koja čezne da pronađe jedinog preostalog člana porodice i postane umetnik, ali i njen uticaj na velikane umetnosti tog doba da ulože sve u lepotu, koja ima moć da menja i leči. „Veličanstveno… Besprekorno istražen i prepun sočnih detalja i životne mudrosti.“ – Toronto star Knjiga za sve ljubitelje romana u kojima se prepliću istorija, umetnost i uzbudljiva lična priča. O autoru: Lisa Rošon je nagrađivani arhitektonski kritičar i kulturni komentator. Autor je mnogih eseja i članaka u raznim knjigama i naučnim časopisima. Obrazovala se na Univerzitetu u Torontu, kao i u Francuskoj, na Pariskom institutu političkih nauka i Institutu za arhitekturu, istoriju umetnosti i antropologiju pri Luvru u Parizu (École du Louvre). Lisa je često putovala u Firencu i išla tragovima Lize Gerardini (Mona Lize), Mikelanđela i Leonarda da Vinčija, dok se bavila istraživanjem za svoj roman. Dobila je čak i pristup Leonardovom studiju i izučavala je njegove originalne nacrte. Kao hroničar umetnosti našeg vremena, svoje vreme provodi kako u Torontu, tako i u maslinjaku u Toskani.. Detaljnije
0,00 RSD
1.199,00 RSD
1.199,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Proveri dostupnost
  • NSZ
Količina: 1
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć

Firenca u šesnaestom veku je grad koji sija od bogatstva i umetničkog nadahnuća, ali i mesto burnih političkih intriga.

Ostavši bez roditelja, mlada Beatriče se odvažila da ode u grad kako bi prodavala maslinovo ulje svoje porodice i na taj način zaradila za život, ali i da bi po gradskim ulicama i skloništima tragala za nestalom majkom.

Nakon što bosa stigne do gradskih zidina, uspeva da dobije dozvolu da prođe kroz kapije grada da bi prodavala ulje umetnicima – Mikelanđelu, Leonardu da Vinčiju, Botičeliju – koji pokušavaju da Firentinskoj republici donesu slavu i ugled.

Usamljena ali ponosna, Beatriče traga za majkom, ali i u tajnosti crta po kamenim zidinama Firence da bi izrazila svoj bol. Pronalazi prijatelja u nadmenom Mikelanđelu, koji u tom trenutku pokušava da izradi skulpturu Davida, a zbližava se i sa suprugom trgovca tkaninama, čiji je portret naslikao već ostareli Leonardo da Vinči.

Smeštena u razdoblje od pet legendarnih godina tokom kojih je Firenca prolazila kroz preporod vođen kreativnim genijima, Kćerka renesanse otkriva ljudskost i borbu devojke koja čezne da pronađe jedinog preostalog člana porodice i postane umetnik, ali i njen uticaj na velikane umetnosti tog doba da ulože sve u lepotu, koja ima moć da menja i leči.

„Veličanstveno… Besprekorno istražen i prepun sočnih detalja i životne mudrosti.“ – Toronto star

Knjiga za sve ljubitelje romana u kojima se prepliću istorija, umetnost i uzbudljiva lična priča.

O autoru:

Lisa Rošon je nagrađivani arhitektonski kritičar i kulturni komentator. Autor je mnogih eseja i članaka u raznim knjigama i naučnim časopisima. Obrazovala se na Univerzitetu u Torontu, kao i u Francuskoj, na Pariskom institutu političkih nauka i Institutu za arhitekturu, istoriju umetnosti i antropologiju pri Luvru u Parizu (École du Louvre).
Lisa je često putovala u Firencu i išla tragovima Lize Gerardini (Mona Lize), Mikelanđela i Leonarda da Vinčija, dok se bavila istraživanjem za svoj roman. Dobila je čak i pristup Leonardovom studiju i izučavala je njegove originalne nacrte. Kao hroničar umetnosti našeg vremena, svoje vreme provodi kako u Torontu, tako i u maslinjaku u Toskani.

Pismo:Latinica

Povez:Broš

Godina:2023

Format:14,5x20,5

Strana:288

Trenutno nema komentara

Prvi
Prvi

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, pozovite nas na 066137670 ili nam pišite na kontakt@knjizaraprima.rs .

Drugi
Drugi

Važno nam je da vaša porudžbina brzo stigne do vas. Zato sve porudžbine napravljene radnim danom do 13h šaljemo istog dana, a porudžbine napravljene nakon 13h šaljemo sutradan. Porudžbine napravljene vikendom šaljemo u ponedeljak. Pakete šaljemo kurirskom službom Post Express i najčešće im treba jedan dan da budu isporučeni.

treci
treci

Poručene proizvode možete platiti platnim karticama, uplatom na račun ili u gotovini kuriru prilikom preuzimanja porudžbine.

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521751
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521454
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521034
1.099,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle CAR003714
1.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle VUL049589
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle VUL049640
999,00 RSD
array(0) {
}
Memory Consumption is: 8.74 MB