Pretraži sajt
SVI ARTIKLI SA SAJTA ODMAH DOSTUPNI!
SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
MOGUĆNOST BESPLATNE ISPORUKE!
Šta sve novac ne može da kupi - Majkl Dž. Sandel VULKAN

Šta sve novac ne može da kupi - Majkl Dž. Sandel VULKAN

Šifra artikla: VUL045444
Izdavač : Vulkan
Treba li da se zabrinemo zbog toga što se krećemo prema društvu u kome je sve na prodaju? Kako možemo da odlučimo koja dobra treba da se kupuju i prodaju, a kojima treba da upravljaju netržišne vrednosti? Gde to para ne bi trebalo da vrti? U knjizi Šta sve novac ne može da kupi poznati politički filozof Majkl Dž. Sandel nastoji da pokaže na koji način možemo da sprečimo dopiranje tržišnih vrednosti u sfere života gde im nije mesto. Širenje tržišta, kao i tržišno orijentisanog načina razmišljanja, u one aspekte života kojima su tradicionalno upravljale netržišne norme jedan je od najznačajnijih događaja našeg vremena. Ono što je dobro u životu pokvari se ili degradira ako se pretvori u robu. Zato, da bismo odlučili gde je tržištu mesto i treba li ga držati na distanci, moramo odlučiti kako da vrednujemo dotična dobra – zdravlje, obrazovanje, porodični život, prirodu, umetnost, građanske dužnosti i tako dalje. To su moralna i politička pitanja, a ne isključivo ekonomska. Da bismo na njih odgovorili, moramo diskutovati, slučaj po slučaj, o moralnom značaju tih dobara i o propisnom načinu njihovog vrednovanja. Drugi o knjizi „Briljantna, lako čitljiva, prelepo izrečena i često smešna. Neophodna knjiga o odnosu morala i ekonomije.“ – The Times (London) „Sandel je verovatno najrelevantniji živi filozof na svetu.“ – Newsweek „Sandel je trenutno najefikasniji distributer ideja na engleskom jeziku.“ – The Guardian „Sandel je toliko blag kritičar da od nas traži samo da otvorimo oči. Međutim, knjiga Šta sve novac ne može da kupi? jasno pokazuje da je moral tržišta na izuzetno tankom ledu. Sandel ukazuje na prilično duboku promenu u društvu.“ – The Wall Street Journal „Knjiga Šta sve novac ne može da kupi? prepuna je primera šta novac, zapravo, može da kupi… Sandel na genijalan način ume da pokaže zbog čega su te promene izuzetno važne.“ – Financial Times. Detaljnije
0,00 RSD
1.099,00 RSD
1.099,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Proveri dostupnost
  • NSZ
Količina: 1
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć

Treba li da se zabrinemo zbog toga što se krećemo prema društvu u kome je sve na prodaju? Kako možemo da odlučimo koja dobra treba da se kupuju i prodaju, a kojima treba da upravljaju netržišne vrednosti? Gde to para ne bi trebalo da vrti?

U knjizi Šta sve novac ne može da kupi poznati politički filozof Majkl Dž. Sandel nastoji da pokaže na koji način možemo da sprečimo dopiranje tržišnih vrednosti u sfere života gde im nije mesto. Širenje tržišta, kao i tržišno orijentisanog načina razmišljanja, u one aspekte života kojima su tradicionalno upravljale netržišne norme jedan je od najznačajnijih događaja našeg vremena.

Ono što je dobro u životu pokvari se ili degradira ako se pretvori u robu. Zato, da bismo odlučili gde je tržištu mesto i treba li ga držati na distanci, moramo odlučiti kako da vrednujemo dotična dobra – zdravlje, obrazovanje, porodični život, prirodu, umetnost, građanske dužnosti i tako dalje. To su moralna i politička pitanja, a ne isključivo ekonomska. Da bismo na njih odgovorili, moramo diskutovati, slučaj po slučaj, o moralnom značaju tih dobara i o propisnom načinu njihovog vrednovanja.

Drugi o knjizi

„Briljantna, lako čitljiva, prelepo izrečena i često smešna. Neophodna knjiga o odnosu morala i ekonomije.“ – The Times (London)

„Sandel je verovatno najrelevantniji živi filozof na svetu.“ – Newsweek

„Sandel je trenutno najefikasniji distributer ideja na engleskom jeziku.“ – The Guardian

„Sandel je toliko blag kritičar da od nas traži samo da otvorimo oči. Međutim, knjiga Šta sve novac ne može da kupi? jasno pokazuje da je moral tržišta na izuzetno tankom ledu. Sandel ukazuje na prilično duboku promenu u društvu.“ – The Wall Street Journal

„Knjiga Šta sve novac ne može da kupi? prepuna je primera šta novac, zapravo, može da kupi… Sandel na genijalan način ume da pokaže zbog čega su te promene izuzetno važne.“ – Financial Times

Pismo:Ćirilica

Povez:Broš

Godina:2022

Format:14,5x20,5

Strana:240

Trenutno nema komentara

Prvi
Prvi

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, pozovite nas na 066137670 ili nam pišite na kontakt@knjizaraprima.rs .

Drugi
Drugi

Važno nam je da vaša porudžbina brzo stigne do vas. Zato sve porudžbine napravljene radnim danom do 13h šaljemo istog dana, a porudžbine napravljene nakon 13h šaljemo sutradan. Porudžbine napravljene vikendom šaljemo u ponedeljak. Pakete šaljemo kurirskom službom Post Express i najčešće im treba jedan dan da budu isporučeni.

treci
treci

Poručene proizvode možete platiti platnim karticama, uplatom na račun ili u gotovini kuriru prilikom preuzimanja porudžbine.

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521751
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521454
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle PUB521034
1.099,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle CAR003714
1.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle VUL049589
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
knjige za odrasle VUL049640
999,00 RSD
array(0) {
}
Memory Consumption is: 8.74 MB