Pretraži sajt
MOGUĆNOST ISPORUKE ZA 24H!
SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
MOGUĆNOST BESPLATNE ISPORUKE!
Catan
Catan
Catan
Catan

Catan

Šifra artikla: PRI970296
Vi i vaši suparnici ste se iskrcali na nenaseljeno ostrvo Catan. Ostrvo se sastoji od šestougaonih polja koja predstavljaju različite vrste terena, savršene za kolonizaciju. Tokeni sa brojevima - u rasponu od 2 do 12 - se postavljaju na šestougaona polja. Svi igrači započinju igru postavljanjem dva skromna naselja na uglove polja i puteve koji vode iz njih. Vaš cilj je da osigurate prave resurse za izgradnju puteva koji će povezivati vaša naselja, izgradnju još više naselja, a takođe i njihovo unapređivanje u gradove.Svaki igrač na početku svog poteza baca dve kockice i njihov zbir određuje koja polja proizvode resurse u tom krugu. Svako naselje koje se graniči sa šestougaonim poljem na kojem se nalazi dobijeni broj uzima odgovarajuću karticu resursa (drvo iz šume, glinu sa brda itd.). Dakle, u teoriji naselje koje se nalazi na polju sa osmicom će mnogo češće proizvoditi rudu od polja pšenice sa brojem 12 (na kraju krajjeva za dvanaesticu su vam potrebne dve šestice). Barem, u teoriji ... kockice, kao što znate, mogu da budu jako okrutne!Tada aktivni igrač ima pravo da pokuša da pregovara o trgovini resursima sa ostalim igračima, kako bi postigao svoje ciljeve. Trgovina je pravo srce i duša catan-a, gde će vaše pregovaračke veštine doći do izražaja, i gde će se neretko čuti fraza - „Drvo za ovcu? Daj dve!“.Takođe, tokom cele igre vode se borbe za specijalne karte najduži trgovački put i najveća armija, koje donose poene. Od velikog značaja je i špil razvojnih karata koje vam nude dodatne pogodnosti. Primetićete na ostrvu i polje bez numerisanog tokena, to je neplodna pustinja u kojoj se nalaze lopovi koji kradeu resurse. Svima je cilj da prvi stignu do 10 bodova (svaki grad vredi dva poena, svako naselje jedan itd.) i na taj način pobede.Za vašu prvu partiju catan-a, pravila vam predlažu da šestougaona polja i numerisane tokene postavite na tačno određeni način. Međutim, tabla za igru je modularna, što znači da možete da postavite ostrvo na bilo koji način, čime svaki put dobijate jedinstvenu partiju koja zahteva jedinstvenu strategiju. Nijedna kolekcija društvenih igara nije kompletna bez primerka Catan-a!. Detaljnije
0,00 RSD
4.200,00 RSD
4.200,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Proveri dostupnost
  • NSZ
    *
Količina: 1
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Vi i vaši suparnici ste se iskrcali na nenaseljeno ostrvo Catan. Ostrvo se sastoji od šestougaonih polja koja predstavljaju različite vrste terena, savršene za kolonizaciju. Tokeni sa brojevima - u rasponu od 2 do 12 - se postavljaju na šestougaona polja. Svi igrači započinju igru postavljanjem dva skromna naselja na uglove polja i puteve koji vode iz njih. Vaš cilj je da osigurate prave resurse za izgradnju puteva koji će povezivati vaša naselja, izgradnju još više naselja, a takođe i njihovo unapređivanje u gradove.
Svaki igrač na početku svog poteza baca dve kockice i njihov zbir određuje koja polja proizvode resurse u tom krugu. Svako naselje koje se graniči sa šestougaonim poljem na kojem se nalazi dobijeni broj uzima odgovarajuću karticu resursa (drvo iz šume, glinu sa brda itd.). Dakle, u teoriji naselje koje se nalazi na polju sa osmicom će mnogo češće proizvoditi rudu od polja pšenice sa brojem 12 (na kraju krajjeva za dvanaesticu su vam potrebne dve šestice). Barem, u teoriji ... kockice, kao što znate, mogu da budu jako okrutne!

Tada aktivni igrač ima pravo da pokuša da pregovara o trgovini resursima sa ostalim igračima, kako bi postigao svoje ciljeve. Trgovina je pravo srce i duša catan-a, gde će vaše pregovaračke veštine doći do izražaja, i gde će se neretko čuti fraza - „Drvo za ovcu? Daj dve!“.
Takođe, tokom cele igre vode se borbe za specijalne karte najduži trgovački put i najveća armija, koje donose poene. Od velikog značaja je i špil razvojnih karata koje vam nude dodatne pogodnosti. Primetićete na ostrvu i polje bez numerisanog tokena, to je neplodna pustinja u kojoj se nalaze lopovi koji kradeu resurse. Svima je cilj da prvi stignu do 10 bodova (svaki grad vredi dva poena, svako naselje jedan itd.) i na taj način pobede.

Za vašu prvu partiju catan-a, pravila vam predlažu da šestougaona polja i numerisane tokene postavite na tačno određeni način. Međutim, tabla za igru je modularna, što znači da možete da postavite ostrvo na bilo koji način, čime svaki put dobijate jedinstvenu partiju koja zahteva jedinstvenu strategiju. Nijedna kolekcija društvenih igara nije kompletna bez primerka Catan-a!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Jedinstvena ponuda

Jedinstvena ponuda

Prvi
Prvi

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, pozovite nas na 066137670 ili nam pišite na kontakt@knjizaraprima.rs .

Drugi
Drugi

Važno nam je da vaša porudžbina brzo stigne do vas. Zato sve porudžbine napravljene radnim danom do 13h šaljemo istog dana, a porudžbine napravljene nakon 13h šaljemo sutradan. Porudžbine napravljene vikendom šaljemo u ponedeljak. Pakete šaljemo kurirskom službom Post Express i najčešće im treba jedan dan da budu isporučeni.

treci
treci

Poručene proizvode možete platiti platnim karticama, uplatom na račun ili u gotovini kuriru prilikom preuzimanja porudžbine.

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
društvene igre COL416317
1.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL415527
1.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL230022
5.300,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL078777
1.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL076483
2.650,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL074168
3.750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL062851
3.750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre COL053644
2.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre PRI970463
1.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre PRI965875
1.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre PRI904406
2.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
društvene igre PRI904383
2.500,00 RSD
array(0) {
}
Memory Consumption is: 6.14 MB